Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Charitatívny projekt Misia podporili aj Karin Haydu či Richard Lintner

Na archívnej snímke Richard Lintner. Foto: TASR – Pavol Zachar

Osobnosti počas dňa rozvážali ľudom, ktorí si objednali kuriéra Misie, autorský certifikát od výtvarníka Petra Stankoviča. Za doručenie získali minimálne desať eur.

Bratislava 15. septembra - Takmer 40 známych osobností kultúrneho či spoločenského života podporilo v utorok (14. 9.) charitatívny projekt s názvom Misia - Aby bol svet lepší. Celý deň strávili na bicykli ako kuriéri a vďaka doručovaniu vyzbierali 10.493,50 eura. Za financie, ktoré osobnosti vyzbierali, sa zakúpia zdravotné pomôcky pre konkrétne deti.

Charitatívny projekt sa koná deviaty rok. Tento rok sa doň zapojila operná speváčka Linda Ballová, herečka Karin Haydu, hokejista Richard Lintner či paralympionička Veronika Vadovičová. Osobnosti počas dňa rozvážali ľudom, ktorí si objednali kuriéra Misie, autorský certifikát od výtvarníka Petra Stankoviča. Za doručenie získali minimálne desať eur.

Rodičia a priatelia postihnutých detí majú možnosť prihlásiť sa do projektu. Kritériom je, že musia žiadať o pomôcku, ktorá dieťaťu pomôže pri rozvoji schopností, rehabilitácii či inej terapii, ktorá má skvalitniť život dieťaťa a zároveň na túto pomôcku nemá nárok zo zdravotnej poisťovne. Tento rok sa jazdilo pre 10 detí.