Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Minister V. Karas rokoval v Ríme o boji proti zločinu

Na archívnej snímke minister spravodlivosti SR Viliam Karas. Foto: TASR - Martin Baumann

Taliansko je v problematike konfiškácie majetku a najmä jeho následného využívania zo strany štátu na vysokej organizačnej úrovni, uviedlo tlačové oddelenie MS SR.

Rím/Bratislava 25. novembra (TASR) - Minister spravodlivosti SR Viliam Karas rokoval v piatok v Ríme s talianskym rezortným kolegom Carlom Nordiom. Na stretnutí si okrem iného pripomenuli Medzinárodný deň za odstránenie násilia páchaného na ženách a zdôraznili dôležitosť prevencie. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Ministerstva spravodlivosti SR.

"Ako významnú autoritu v oblasti trestného práva som požiadal ministra Nordia o spoluprácu pri novelizácii trestných kódexov a využitia talianskych skúseností v boji proti organizovanému zločinu," povedal po stretnutí Karas.

Osobitne hovorili o využívaní trestu prepadnutia majetku, kde by sa podľa jeho slov mohlo Slovensko tiež inšpirovať. Taliansko je v problematike konfiškácie majetku a najmä jeho následného využívania zo strany štátu na vysokej organizačnej úrovni, uviedlo tlačové oddelenie MS SR.

Ministri rokovali aj o alternatívnych trestoch, nutnosti skrátenia trvania trestných konaní a reforme súdnej mapy.

Agenda prepadnutia majetku pochádzajúceho z trestnej činnosti bude predmetom následného stretnutia na expertnej úrovni. To bude venované výmene skúseností z praxe s cieľom transferu know-how a jeho prispôsobeniu slovenským podmienkam.