Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

TASR dostala od UCM ocenenie za aktívnu spoluprácu

Memorandum o spolupráci podpísali generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala (vpravo) a dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave Ľudmila Čábyová. Zmluva umožní študentom stáž v agentúre, otvára príležitosť pre štipendia a pre najlepších kontrakt v TASR. Súčasťou dohody je spolupráca pri tvorbe bakalárskych, diplomových prác, ale i možnosť výučby odborníkov z TASR na fakulte. Bratislava, 27. marca 2019. Foto: TASR/Michal Svítok

Pamätnú medailu UCM k 25. výročiu založenia univerzity prevzal od rektorky Kataríny Slobodovej Novákovej generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) dostala za aktívnu spoluprácu s Univerzitou sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave Pamätnú medailu UCM k 25. výročiu založenia univerzity. Od rektorky Kataríny Slobodovej Novákovej ju prevzal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

"Ďakujem pani rektorke i UCM za ocenenie. Vysoko si to vážime. Učíme študentov Fakulty masmediálnej komunikácie tomu, čo je nám vlastné, úcte k faktom a jasným zdrojom. Budujeme tak dôveru vo verejnoprávny produkt. Spojenie praxe a vzdelávania sa ukazuje aj v tomto prípade ako veľmi užitočné," uviedol Puchala.

Pamätnú medailu UCM a Cenu rektora a vybraným pedagógom Plaketu Jána Sambucusa odovzdávala rektorka pri príležitosti 25. výročia vzniku školy. Zároveň sa inauguráciou rektorky otvoril akademický rok 2022/2023.

TASR zabezpečuje na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM predmet Agentúrna žurnalistika. Ide o dvojsemestrálny voliteľný predmet pre študentov tretieho ročníka bakalárskeho štúdia a prvého ročníka magisterského štúdia. Spolupráca TASR a UCM trvá už tri roky a predmet absolvovalo vyše sto študentov.

Prednášky a semináre prebiehali dosiaľ v Trnave na univerzite i priamo v priestoroch TASR v Bratislave. Zabezpečovali ich okrem generálneho riaditeľa aj vedúci jednotlivých redakcií TASR.