Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

TASR má od septembra spravodajkyňu v Prahe

Spravodajkyňa TASR v Prahe Barbora Vizváryová. Foto: TASR - Michal Svítok

Vedúca Zahraničnej redakcie TASR Monika Himpánová vníma vytvorenie pozície stálej spravodajkyne TASR v Českej republike ako ďalšie skvalitnenie a obohatenie servisu pre odberateľov i verejnosť.

Praha/Bratislava 28. septembra (TASR) – Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) má od septembra v Prahe stálu spravodajkyňu Barboru Vizváryovú. Informovať bude o všetkých významných politických, ekonomických či kultúrnych udalostiach v Českej republike. Vizváryová tak rozšíri sieť spravodajcov TASR, ktorí momentálne pôsobia v Bruseli a v Budapešti.

"Obsadenie spravodajského postu v Prahe bolo súčasťou môjho volebného projektu, ktorý som predstavil pri voľbe generálneho riaditeľa TASR. Napriek ekonomicky zložitej dobe a limitovanému rozpočtu chceme obsadiť ešte spravodajský post v Nemecku," uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Vedúca Zahraničnej redakcie TASR Monika Himpánová vníma vytvorenie pozície stálej spravodajkyne TASR v Českej republike ako ďalšie skvalitnenie a obohatenie servisu pre odberateľov i verejnosť. "Spravodajcovia v zahraničí majú nezastupiteľnú funkciu. Dokážu priniesť aj nadstavbové informácie, ktoré by sme v redakcii nevedeli získať. Paradoxom je, že takéto symbolické prepojenie medzi Slovenskom a Českou republikou prichádza v čase, keď si pripomíname 30. výročie rozdelenia Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky," konštatovala vedúca.

Taktiež oceňuje, že spravodajkyňa pôsobí v krajine, v ktorej žije najpočetnejšia slovenská menšina, keďže úlohou agentúry je okrem iného informovať aj o významných Slovákoch v zahraničí.

"Ponuku Zahraničnej redakcie TASR som prijala s potešením a pokorou. Vážim si dôveru, ktorú mi redakcia dala, a preto sa budem snažiť prinášať z Česka pestrý multimediálny servis. Teším sa na nové výzvy, ktoré mi práca zahraničnej spravodajkyne prinesie,“ uviedla Vizváryová.

Barbora Vizváryová vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave a politickú žurnalistiku na Karlovej univerzite v Prahe. Absolvovala semester mediálnych štúdií na belgickej Vrije Universiteit Brussel. Pracovné skúsenosti získala v televíziách TA3 a ČT24. Pracovala taktiež v Českom rozhlase, kde sa zameriavala na slovenskú menšinu v Českej republike.