Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

TASR podpísala zmluvu s talianskou agentúrou ANSA

Na snímke sprava generálny riaditeľ talianskej tlačovej agentúry ANSA Stefano De Alessandri a generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Vladimír Puchala podpisujú zmluvu o spolupráci v priestoroch TASR v Bratislave v utorok 5. apríla 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Posilňovanie spolupráce tradičných a známych značiek je spôsob, ako vytvárať protiváhu nepravdivým informáciám vo verejnom priestore, uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Tlačová agentúra (TA) SR podpísala v utorok (5.4.) zmluvu o spolupráci s talianskou agentúrou ANSA. Umožní vzájomné využívanie spravodajstva v anglickom jazyku a fotografií. Ide o historicky prvú spoluprácu TASR s talianskou agentúrou.

Zmluvu podpísali v Bratislave generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala a generálny riaditeľ ANSA Stefano De Alessandri za účasti veľvyslankyne Talianska na Slovensku Catherine Flumianiovej.

Na snímke sprava generálny riaditeľ talianskej tlačovej agentúry ANSA Stefano De Alessandri, veľvyslankyňa Talianska na Slovensku Catherine Flumianiová a generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Vladimír Puchala pózujú pred podpisom zmluvy o spolupráci v priestoroch TASR v Bratislave v utorok 5. apríla 2022.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


"Je pre nás cťou spolupracovať s ANSA, ktorá je silnou a medzinárodne rešpektovanou agentúrou. Posilňovanie spolupráce tradičných a známych značiek je spôsob, ako vytvárať protiváhu nepravdivým informáciám vo verejnom priestore," uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

ANSA sa podľa jeho slov zaradí k dôležitým zdrojom TASR, akými sú AP, AFP či DPA. "Správy ANSA obohatia našu ponuku pre odberateľov a verejnosť nielen z oblasti politiky a ekonomiky, ale napríklad aj cestovného ruchu," doplnil.

Na snímke sprava generálny riaditeľ talianskej tlačovej agentúry ANSA Stefano De Alessandri a generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Vladimír Puchala gestikulujú pred podpisom zmluvy o spolupráci v priestoroch TASR v Bratislave v utorok 5. apríla 2022.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Podľa Puchalu zmluva otvára možnosti aj na ďalšie spolupráce v online projektoch. Zmluva s ANSA je na dva roky s možnosťou predĺženia.

Generálny riaditeľ ANSA Stefano De Alessandri ocenil novú spoluprácu s TASR. Vďaka zmluve podľa neho ANSA vytvára ďalšie dôležité partnerstvá s najvýznamnejšími agentúrami na svete.

"Táto nová zmluva prispeje k lepšiemu vzájomnému poznaniu našich krajín rovnako, ako vytvára skvelú príležitosť pre našich odberateľov, ktorí dnešným dňom získavajú ešte komplexnejšiu a širšiu ponuku, čo sa týka spravodajstva," konštatoval.

Na snímke sprava generálny riaditeľ talianskej tlačovej agentúry ANSA Stefano De Alessandri a generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Vladimír Puchala podpisujú zmluvu o spolupráci v priestoroch TASR v Bratislave v utorok 5. apríla 2022.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


TASR v súčasnosti zmluvne spolupracuje s vyše 20 zahraničnými agentúrami. V jeseni 2021 TASR podpísala zmluvu o výmennej spolupráci s tureckou agentúrou Anadolu a zmluvu o odbere anglického servisu s agentúrou Reuters.

ANSA je talianska tlačová agentúra, ktorú vlastní združenie vydavateľov. Je najsilnejšou a najväčšou talianskou tlačovou agentúrou s medzinárodným pôsobením. Má vyše 500 zamestnancov a pobočky vo viac ako 70 krajinách. Vydáva správy v taliančine, angličtine, španielčine, portugalčine a arabčine.