Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

TASR ponúkne spravodajstvo z návštevy premiéra Hegera v Slovinsku

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR – Jaroslav Novák

Hlavnou témou stretnutia premiérov Česka, Maďarska, Poľska, Slovenska a Slovinska budú aktuálne európske témy, epidemiologická situácia, ale aj priority predsedníctva Slovinska v Rade EÚ.

Bratislava 8. júla (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) bude v piatok 9. júla pokrývať stretnutie premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) a Slovinska v Ľubľane. Slovensko bude na stretnutí zastupovať predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO).

Hlavnou témou stretnutia premiérov Česka, Maďarska, Poľska, Slovenska a Slovinska budú aktuálne európske témy, epidemiologická situácia, ale aj priority predsedníctva Slovinska v Rade EÚ. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Summit sa v Ľubľane uskutočňuje pri príležitosti predsedníctva Slovinska v Rade Európskej únie. Slovinsko rotujúce polročné predsedníctvo v Rade EÚ prevzalo od 1. júla od Portugalska.

Osobitný spravodajca TASR Matúš Pačinda a fotoreportér Jaroslav Novák zo Slovinska prinesú textové spravodajstvo i ďalšie multimediálne produkty.