Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

TASR ponúkne spravodajstvo z návštevy ministra obrany na Cypre

Na archívnej snímke 2. júna 2021 minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR - Dano Veselský

Slovenského ministra obrany čaká rokovanie s cyperským rezortným partnerom Charalambosom Petridesom.

Bratislava 26. júla (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) bude v dňoch 29. až 31. júla spravodajsky pokrývať zahraničnú cestu ministra obrany SR Jaroslava Naďa (OĽANO) na Cyprus. Šéf rezortu navštívi slovenských vojakov pôsobiacich v misii UNFICYP.

Slovenského ministra obrany čaká rokovanie s cyperským rezortným partnerom Charalambosom Petridesom. Podpísať by mali nové memorandum o porozumení.

Na veliteľstve UN Protected Area (UNPA) v Nikózii prijme ministra veliteľka misie UNFICYP Ingrid Gjerde. Absolvuje tiež prezentáciu práce ženistov a Vojenskej polície v misii spolu s ukážkou ženijnej techniky.

Na veliteľstve Sektoru 4 vo Famaguste sa bude konať odovzdanie medailí OSN a pamätných mincí pri príležitosti 20. výročia pôsobenia slovenských vojakov v misii UNFICYP. Okrem ministra sa vojakom prihovorí aj veliteľ slovenského kontingentu a veliteľka misie. Šéf rezortu navštívi aj základňu PB 104.

Osobitná spravodajkyňa TASR Katarína Bačová a fotoreportér Jaroslav Novák prinesú z cesty textové a multimediálne spravodajstvo.