Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

TASR ponúkne spravodajstvo z návštevy premiéra Hegera v Slovinsku

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR - Jakub Kotian

Summit sa koná z iniciatívy slovinského predsedníctva v Rade EÚ.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) bude spravodajsky pokrývať pracovnú cestu predsedu vlády SR Eduarda Hegera v Slovinsku v dňoch 5. a 6. októbra, v rámci ktorej sa zúčastní na summite krajín EÚ a západného Balkánu v mestečku Brdo pri Kranju.

Summit sa uskutoční v stredu 6. októbra a plánujú sa na ňom zúčastniť aj predseda Európskej rady Charles Michel a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Účastníci summitu budú diskutovať o posilnení regionálnej spolupráce, ako aj o sociálno-ekonomickej obnove regiónu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19. Témou summitu bude aj Hospodársky a investičný plán pre západný Balkán, ktorého cieľom je dlhodobo podporovať oživenie hospodárstva v regióne a urýchliť jeho ekologickú a digitálnu transformáciu. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

V predvečer summitu sa uskutoční neformálna večera lídrov EÚ, ktorej témou bude globálna úloha Únie vo svetle najnovších medzinárodných udalostí.

Summit sa koná z iniciatívy slovinského predsedníctva v Rade EÚ, ktoré sa začalo 1. júla.

Osobitný spravodajca TASR Matúš Zdút a fotoreportér Jaroslav Novák zo Slovinska prinesú textové spravodajstvo i ďalšie multimediálne produkty.