Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

TASR ponúkne spravodajstvo z pracovnej cesty J. Richtera v Luxemburgu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Osobitná spravodajkyňa TASR Martina Rybanská prinesie z textové spravodajstvo a ďalšie multimediálne produkty.

Bratislava 12. júna (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky bude spravodajsky pokrývať zahraničnú pracovnú cestu ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) 13. júna v Luxembursku.

Rada pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti v Luxemburgu rozhodne o sídle Európskeho orgánu práce (ELA), o ktoré sa uchádza aj Slovensko. V prípade úspechu by tak na Slovensko prišla prvá inštitúcia Európskej únie.

Richter sa už niekoľkokrát vyjadril, že Slovensko sa už v súčasnosti môže pochváliť odborným profilom v oblasti pracovnej mobility. "V roku 2017 som inicioval a hostil regionálne fórum ministrov V4, Rumunska a Srbska, na ktorom sme dohodli užšiu spoluprácu inšpektorátov práce pri odhaľovaní prípadov nelegálnej práce," uviedol už v minulosti Richter s tým, že pripravené boli aj viaceré opatrenia, ktorými chce vláda garantovať dôstojné pracovné podmienky všetkým pracovníkom a predchádzať prípadom sociálneho a mzdového dampingu. "Aj tieto kroky sú jasným dôkazom, že dodržiavanie práv pracovníkov myslíme vážne," vyhlásil Richter.

Osobitná spravodajkyňa TASR Martina Rybanská prinesie z textové spravodajstvo a ďalšie multimediálne produkty.