Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

TASR ponúkne spravodajstvo zo zahraničnej pracovnej cesty E. Hegera

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas tlačovej konferencie k Reakcii na včerajší útok na Zámockej ulici v Bratislave vo štvrtok 13. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/AP

Osobitný spravodajca TASR Ondrej Hercegh prinesie z cesty textové a zvukové spravodajstvo, Jakub Kotian sprostredkuje fotografie a videoreportáže.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) bude od stredy (9. 11.) do piatka (11. 11.) spravodajsky pokrývať zahraničnú pracovnú cestu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) v Poľsku, Fínsku, Česku a Estónsku.

V stredu sa predseda vlády v poľskom meste Rzeszów zúčastní na spoločnom vojenskom cvičení vojakov V4, USA a Veľkej Británie pod názvom Puma 22. Potom ho čaká v Helsinkách návšteva Fínskej národnej agentúry pre vzdelávanie. "S jej predstaviteľmi bude diskutovať o reforme vzdelávania, ale aj o prevencii radikalizácie na školách," priblížili z Úradu vlády SR.

Vo štvrtok (10. 11.) Hegera prijme v Helsinkách prezident Fínska Sauli Niinistö. "S fínskou premiérkou Sannou Marinovou bude rokovať o aktuálnej situácii v Európe, hybridných hrozbách a energetike," dodali. Navštívi tiež Helsinskú univerzitu a Aalto univerzitu.

Spoločne s českým predsedom vlády Petrom Fialom položia vence k pamätníku československých legionárov pri príležitosti Medzinárodného dňa vojnových veteránov. Potom sa zúčastnia na Európskom jadrovom fóre.

Predseda slovenského vládneho kabinetu sa potom presunie do Tallinu, kde sa stretne s estónskou premiérkou Kajou Kallasovou. "Rokovať budú o bilaterálnej spolupráci, ale aj o aktuálnej Ruskej agresii na Ukrajine, hybridných hrozbách a energetickej bezpečnosti," uviedli z Úradu vlády SR. V hlavnom meste Estónska Heger navštívi aj e-Estonia Briefing Centre, ktoré propaguje estónsky prístup k digitalizácií služieb.

Osobitný spravodajca TASR Ondrej Hercegh prinesie z cesty textové a zvukové spravodajstvo, Jakub Kotian sprostredkuje fotografie a videoreportáže.