Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

TASR spustila pilotný projekt zvukových spravodajských súhrnov

Foto: TASR

Nový spravodajský produkt je určený klientom z prostredia rádií a online médií.

Bratislava 22. novembra (TASR) – Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) spustila pilotný projekt vydávania zvukových spravodajských súhrnov. Krátky prehľad najdôležitejších udalostí je zverejňovaný v klientskej zóne v rámci audioservisu každý pracovný deň o 17.15 h pod titulkom Zvukové správy TASR.

"Zvukové správy obsahujú súhrn najdôležitejších informácií z domova a zo zahraničia, ktoré TASR vydala v rámci dňa v domácom, zahraničnom, ekonomickom a športovom servise. Správy načítavajú interní redaktori verejnoprávnej agentúry so skúsenosťami z prostredia rádií," konštatoval šéfredaktor Marián Kolár.

Doplnil, že súhrn je pripravovaný v časovom rozpätí 2 až 4 minúty, pričom správy sú oddeľované tak, aby odberateľovi umožňovali robiť selekciu podľa vlastného uváženia a mohli byť doplnené zvukovou grafikou príslušného média.

Nový spravodajský produkt je určený klientom z prostredia rádií a online médií. Odberateľom poskytuje možnosť rozšírenia obsahu ich vysielania o aktuálne informácie z overených zdrojov v zvukovej podobe. Odpadá teda nutnosť načítavania správ redaktormi, čo zrýchľuje proces zverejnenia informácie v éteri. Ďalším benefitom, predovšetkým pre internetové portály, je možnosť sprostredkovania najdôležitejších správ aj pre ľudí so zrakovým postihnutím.