Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

TASR vydala od novembra viac ako 550 správ o CoFoE

Na snímke nápis TASR na aute pred budovou, v ktorej sídli Tlačová agentúra Slovenskej republiky na Dúbravskej ceste v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Správy sú dopĺňané fotografiami, zvukovými záznamami a väčšina z nich je prekladaná do anglického a maďarského jazyka.

Bratislava 10. marca (TASR) - Viac ako 550 správ, ktoré sa týkajú problematiky Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) zverejnila od novembra minulého roka Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) vo svojich spravodajských servisoch. Okrem toho pripravila päť diskusných televíznych relácií.

Vedúca Zahraničnej redakcie TASR Monika Himpánová konštatovala, že verejnoprávna agentúra intenzívne mapuje prebiehajúce diskusie o potrebe zavádzania zmien reagujúcich na nové skutočnosti, ale aj podnety od inštitúcií či samotných občanov EÚ.

"Finálne odporúčania Konferencie o budúcnosti Európy sa dotknú všetkých obyvateľov Únie. Komplikované témy sa snažíme vysvetliť prostredníctvom odborníkov a analytikov, keďže aj to je úlohou verejnoprávnej inštitúcie. Všetky tieto informácie nájdu mediálni klienti v servise, zároveň sú však voľne prístupné verejnosti na weboch a v online televízii TASR TV," priblížila Himpánová. Doplnila, že témami diskusných relácií boli napríklad pandémia a zdravotníctvo, ekonomika či aktuálne zahraničnopolitické dianie.

Aktivity súvisiace s CoFoE sleduje v sídlach Európskej komisie a Európskeho parlamentu zahraničný spravodajca TASR. Správy sú dopĺňané fotografiami, zvukovými záznamami a väčšina z nich je prekladaná do anglického a maďarského jazyka.