Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Televízie majú cez víkend špeciálne volebné spravodajstvo

Na archívnej snímke nápis na budove RTVS v Mlynskej doline. Foto: TASR – Michal Svítok

Televízia Markíza volebný deň a noc sleduje vďaka regionálnym štábom po celom Slovensku.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Slovenské televízie ponúkajú v sobotu a nedeľu (30. 10.) špeciálne volebné spravodajstvo. Mapujú priebeh volebného dňa a po uzatvorení volebných miestností prinesú aj priebežne zverejňované výsledky.

"Našim divákom prinesieme vo veľkom rozsahu všetky informácie z volebného diania i podrobné výsledky hneď, ako budú k dispozícii. Výsledky budeme s odborníkmi, zástupcami politických strán a hnutí i víťazmi volieb analyzovať naživo aj v pripravovaných špeciálnych reláciách v televízii aj v rozhlase," priblížila riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová.

Televízia Markíza volebný deň a noc sleduje vďaka regionálnym štábom po celom Slovensku. "Výsledky volieb budú počas volebnej noci zverejňované naživo, teda tak, ako budú priebežne okrsky spočítavané, na spravodajskom portáli TVnoviny.sk," povedal PR manažér televízie Lukáš Kočišek.

Všetky informácie o prebiehajúcich voľbách i o predbežných výsledkoch nájdu diváci od sobotného rána aj na novej spravodajskej televízii JOJ 24, uviedla hovorkyňa Joj Group Lucia Tuhelová. Televízia bude s informovaním o výsledku volieb pokračovať aj v nedeľu.

Voľby bude podrobne monitorovať aj televízia TA3. Avizovala, že bude prinášať živé vstupy z regiónov, ale aj z hlavného mesta. V štúdiách privíta viacerých hostí.