Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Teraz TV začala živé prenosy podujatí

Generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník Foto: TASR

Jedným z cieľov Teraz TV je prinášať živé prenosy podujatí, tvrdí generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Bratislava 19. marca (TASR) - Historicky prvý živý prenos Teraz TV sa uskutočnil v utorok (18. 3.) z bratislavského The Spot, kreatívneho priestoru pre inovatívnych ľudí. Išlo o dvojhodinový prenos prednášky a diskusie s názvom: Ako vyvíjať 2D hry v AIRi. Prenos bol vysielaný na spravodajskom webe Teraz.sk.

"Jedným z cieľov Teraz TV je prinášať živé prenosy podujatí, či už to budú aktuálne tlačové besedy, diskusie, ale i tematické konferencie, či športové udalosti. Chceme byť internetovou spravodajskou televíziou, ktorá je blízko svojim divákom, užívateľom nových technológií," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Teraz TV podľa Rezníka pracuje s modernými technológiami na záznam udalostí a ich prenos cez internet.

"V projekte, s ktorým som sa uchádzal o post riaditeľa TASR som uviedol, že musíme zachytiť vývoj 4G sietí a LTE technológií. Pohyblivé obrázky budú s nastupujúcimi technológiami stále dôležitejšie. Chceme byť televíziou ktorá ctí tradičné profesionálne hodnoty, ale vníma nové trendy. Aj preto sme v rámci testu začali symbolickým prenosom z The Spot, inovatívneho priestoru start upov, nápadov a kreatívnej energie," dodal Rezník.