Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

V nedeľu bol Teraz.sk 12. najnavštevovanejší web slovenského internetu

Teraz.sk Foto: Teraz.sk

Teraz.sk počas volebného víkendu predstihol väčšinu špičkových spravodajských portálov. V nedeľu dosiahol 149 924 návštevníkov (113 452 unikátnych), v sobotu 74 665 návštevníkov (56 779 unikátnych).

Bratislava 17. novembra (Teraz.sk) – Spravodajský portál Teraz.sk počas volebného víkendu potvrdil svoju kvalitu a pripravenosť redakcie na komunálne voľby 2014.

V nedeľu 16. novembra bol Teraz.sk dvanástym najnavštevovanejším portálom slovenského internetu. V sledovanosti správ a multimediálneho obsahu predbehol väčšinu špičkových spravodajských webov na Slovensku.

„Redakcia Teraz.sk významnú spoločenskú udalosť, akou boli komunálne voľby, nepodcenila, a stránku prispôsobila potrebám čitateľov v priebehu a po skončení hlasovania,“ konštatoval šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács. „Okrem toho, pri celoštátnych udalostiach, akou sú komunálne voľby, je servis domáceho a regionálneho spravodajstva TASR aktuálne bezkonkurenčným zdrojom informácií. To nám umožnilo v priebehu volebného víkendu vysoko prekročiť sledovanosť dlhodobo kvalitného webu konkurenčnej agentúry,“ dodal.

V nedeľu 16. novembra mal Teraz.sk podľa rebríčka AIM 149 924 návštevníkov (113 452 unikátnych), v sobotu 74 665 návštevníkov (56 779 unikátnych). Čitatelia si na portáli Teraz.sk v sobotu 15. novembra pozreli 202 575 stránok, v nedeľu dokonca 372 261 stránok.

„Okrem širokého štandardného spravodajstva sme ponúkli čitateľom desať ONLINE materiálov, ktoré minútu po minúte mapovali priebeh volebného dňa a výsledky sčítania hlasov na celoštátnej úrovni, ako aj na úrovni ôsmich krajov,“ uvádza Forgács.

„Stránku sme mimoriadne usporiadali tak, aby sme v jej hornej časti vedeli aktuálne ponúkať desať top správ z volebného diania a pod ne zaradili špeciálnu sekciu Komunálne voľby. Doplňujúcim informáciám sme venovali väčšinu ľavého stĺpca na stránke,“ dodáva. „Ako prvý zo spravodajských portálov sme priniesli aj závažné politické informácie, napríklad rozhodnutie Pavla Pašku odísť z postu predsedu Národnej rady a vzdať sa poslaneckého mandátu,“ konštatuje šéfredaktor Teraz.sk.

„Výsledky portálu Teraz.sk počas volebných dní sú sľubné,“ reagoval generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník s tým, že je potrebné na ne v nasledujúcom období nadviazať. „V priebehu budúceho roka má Teraz.sk ambíciu priblížiť sa k výsledkom z volebného víkendu aj počas bežných pracovných dní. Veľa si sľubujeme od spolupráce Teraz.sk s ďalšími portálmi TASR, Webmagazínom, Školským servisom, Útulkovom a najmä rozbiehajúcou sa TABLET.TV,“ dodal.