Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ZÁBERY Z NAKRÚCANIA PREDVOLEBNÝCH TV DISKUSIÍ: Ako vznikali?

Predseda strany SMER-SD Robert Fico v predvolebnej diskusii na Tablet.TV. Foto: TASR - Michal Svítok

TABLET.TV natočila sériu predvolebných diskusií, hosťami boli lídri relevantných politických strán. Pozrite si videá a fotografie z nakrúcania.

Bratislava 2. marca (Teraz.sk) – V nadchádzajúcich parlamentných voľbách kandiduje 23 strán, z toho 22 proti Smeru-SD. Ľavičiari chcú napriek tomu voľby vyhrať, pokiaľ možno s takým výsledkom, aby sa bez nich nedala zostaviť stabilná vláda. V poslednej predvolebnej diskusii TABLET.TV to vyhlásil premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico. Líder Smeru vystríha pred pravicovým zlepencom a sám ponúka voličom pokračovanie sociálnych opatrení, ekonomického rastu, ale aj nekompromisného postoja k migračným kvótam. Predvolebnú diskusiu s Robertom Ficom môžete vidieť na TABLET.TV už v stredu 2. marca podvečer.

Pozrite si videoupútávku z nakrúcania relácie:


Predseda strany SMER-SD Robert Fico (vľavo) v predvolebnej diskusii na Tablet.TV.
Foto: TASR - Michal Svítok


Predseda strany SMER-SD Robert Fico v predvolebnej diskusii na Tablet.TV.
Foto: TASR - Michal Svítok


PIATA DISKUSIA


Andrej Danko (vľavo) a Ján Figeľ (vpravo) pred začiatkom predvolebnej diskusie na Tablet.TV
Foto: Teraz.sk

V piatej predvolebnej diskusii sme privítali lídrov dvoch najstarších slovenských strán. Jedna je súčasťou parlamentnej opozície, druhá sa do Národnej rady vracia. O obidvoch sa hovorí, že by sa po voľbách mohli stať súčasťou budúcej koalície. Ako si ju predstavujú, čomu chcú zabrániť a čo ponúkajú voličom, v TABLET.TV rozprával predseda SNS Andrej Danko a predseda KDH Ján Figeľ.

Pozrite si upútavku k piatej diskusii:


Ján Figeľ (vpravo) prichádza na predvolebnú diskusiu v Tablet.TV.
Foto: Teraz.sk


Andrej Danko (vľavo) pred predvolebnou diskusiou v Tablet.TV.
Foto: teraz.sk


Pozrite, ako to vyzeralo pred natáčaním piatej diskusie:
Na snímke vľavo Andrej Danko a Ján Figeľ (vpravo)
Foto: TASR - Štefan Puškáš



Televíznu predvolebnú debatu Andreja Danka a Jána Figeľa si môžete pozrieť TU: DANKO a FIGEĽ: Finančné skupiny nemôžu vláde diktovať svoje zámery


ŠTVRTÁ DISKUSIA


Strany, ktoré sa stretli vo štvrtej predvolebnej diskusii TABLET.TV majú veľkú tradíciu a uspeli v komunálnych, župných aj európskych voľbách. Podporu, potrebnú na postup do Národnej rady SR, však dosiahli len v niektorých prieskumoch. Predseda SMK József Berényi a predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo presadzujú reformy a odmietajú povolebnú spoluprácu so Smerom-SD. Nezhodujú sa však na tom, či by sa mal meniť systém VÚC a líšia sa aj v názore na rovnú daň.

Pozrite si upútavku k štvrtej diskusii:


Pozrite, ako to vyzeralo pred natáčaním štvrtej diskusie:
Predseda SMK József Berényi (vľavo) si podáva ruku s predsedom SDKÚ-SD Pavlom Frešom pred predvolebnou diskusiou v Tablet.TV.
Foto: Tablet.TV

predseda SMK József Berényi (vpravo) prichádza do predvolebnej diskusie v Tablet.TV.
Foto: TASR

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (vľavo) prichádza do predvolebnej diskusie v Tablet.TV.
Foto: Tablet.TV


TRETIA DISKUSIA


V tretej predvolebnej relácii TABLET.TV diskutovali strany, ktoré majú podľa prieskumov dobré šance postúpiť do parlamentu. Prišli lídri strán, ktoré by sa podľa úvah politológov aj politických kuloárov mohli stať súčasťou vlády, ktorá po týchto voľbách vznikne. Predseda #Siete Radoslav Procházka, aj predseda Mosta – Híd Béla Bugár diskutujú o volebnom vyzývateľovi Smeru, svojich predstavách o školstve, zdravotníctve a sociálnych veciach, migračnom tlaku, aj o prípadných koaličných partneroch.

Pozrite si upútavku k tretej diskusii:


Pozrite, ako to vyzeralo pred natáčaním tretej diskusie:
Na snímke vľavo Béla Bugár a Radoslav Procházka (vpravo).
Foto: Teraz.sk

Radoslav Procházka a Béla Bugár prichádzajú do štúdia Tablet.TV
Foto: Teraz.sk




DRUHÁ DISKUSIA


V poradí už druhej predvolebnej diskusii TABLET.TV sa stretli lídri SaS a OĽaNO-NOVA Richard Sulík a Igor Matovič. Obe strany deklarujú, že za žiadnych okolností nechcú ísť do vlády s ľavicovým Smerom-SD. Tak SaS, ako aj OĽaNO-NOVA stavajú svoju volebnú ponuku na boji proti korupcii. Liberáli ponúkajú pravicové reformy a zníženie daní, matovičovci Biele vrany na svojej kandidátnej listine.
Pozrite si upútavku k druhej diskusii:



Pozrite, ako to vyzeralo pred natáčaním druhej diskusie:
Richard Sulík a Igor Matovič prichádzajú do štúdia Tablet.TV.
Foto: Teraz.sk


Richard Sulík a Igor Matovič sa pripravujú na diskusiu v Tablet.TV.
Foto: Teraz.sk


Všetko je pripravené na prvú klapku.
Foto: Teraz.sk


Diskusia môže začať.
Foto: Teraz.sk



Pozrite si záznam s diskusie medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom: SULÍK a MATOVIČ: Nezáleží na lídrovi pravice, ale na vláde bez Smeru



Prvá diskusia sa natáčala 2. februára



Prvá z piatich predvolebných diskusií TABLET.TV prebehla v znamení nových strán. Šanca Evy Babitzovej, Sme rodina Borisa Kollára aj SKOK Juraja Miškova sa prezentujú ako opozícia nie len voči vláde Smeru, ale aj k ostatným opozičným stranám.

Šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács vedie do štúdia Tablet.TV politikov Juraja Miškova (vľavo) a Borisa Kolára (vzadu na foto).
Foto: TASR


Servítku si pred ústa rozhodne nedávali. Popri ekonomických predstavách, štrajku učiteľov či protestov sestier hodnotili aj politiku vlády v časoch migračnej krízy.

Pozrite si fotografie z natáčania:

Predvolebné štúdio Tablet.TV: Eva Babitzová (Šanca), Juraj Miškov (SKOK!), šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács, Boris Kollár (Sme rodina - Boris Kollár).
Foto: Teraz.sk



Posledné prípravy pred prvou predvolebnou diskusiou v Tablet.TV.
Foto: Teraz.sk


Príchod Evy Babitzovej na predvolebnú diskusiu v Tablet.TV.
Foto: Teraz.sk


Boris Kollár a Juraj Miškov pri príchode do predvolebnej diskusie Tablet.TV.
Foto: Teraz.sk





Predvolebná séria portálov TASR


Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky Teraz.sk pripravil v spolupráci s internetovou televíziou Tablet.TV sériu šiestich predvolebných diskusií s lídrami relevantných parlamentných strán. Odvysielané budú v priebehu mesiaca február a začiatkom marca. Okrem televíznej podoby bude mať verejnosť k dispozícii spravodajské výstupy z týchto diskusií na Teraz.sk i v agentúrnom servise TASR.

Na snímke štúdio v televízii Tablet.tv
Foto: Teraz.sk


Cieľom je podľa šéfredaktora spravodajského portálu Daniela Forgácsa sprostredkovať divákom Tablet.TV, čitateľom Teraz.sk a odberateľom TASR základnú ponuku, s ktorou idú jednotlivé politické subjekty do marcových parlamentných volieb. "Na Teraz.sk sme vytvorili samostatnú volebnú sekciu, ktorá obsahuje príspevky s touto tematikou," priblížil Forgács.

Čitatelia môžu denne sledovať sociálne siete politikov prostredníctvom agregátora sociálnych sietí Politici na Facebooku. Spravodajský portál Teraz.sk prináša aj porovnanie preferencií jednotlivých politických strán cez aktuálne výsledky štyroch renomovaných agentúr. Počas volebných dní nájdu čitatelia na Teraz.sk aktuálne online spravodajstvo vrátane priebežných výsledkov volieb.

Porovnávač preferencií na teraz.sk (ukážka):


Politici na Facebooku (ukážka):

Foto: Teraz.sk

Foto: Teraz.sk

Redaktori Tablet.TV budú 5. marca sledovať dianie vo volebných miestnostiach a neskôr aj v centrálach relevantných politických strán, priblížila vedúca spravodajstva Eliška Holásková. Televízia prinesie divákom naživo vyhlásenie oficiálnych výsledkov volieb a bude mapovať i prvé reakcie politikov. "Na webstránke Tablet.tv vznikla sekcia Voľby 2016, kde si diváci môžu pozrieť spravodajské reportáže a relácie súvisiace s voľbami," dodala Holásková.

Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca. Pôjde v poradí o deviate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Hlasovať môžu všetci občania SR, ktorí majú v deň hlasovania najmenej 18 rokov.