Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Termíny v tomto týždni v kauze Dobytkár pre PN sudcu zrušili

Na archívnej snímke eskorta sprevádza bývalého generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraja K. Foto: TASR - Ján Krošlák

Obžalovaných je osem fyzických a päť právnických osôb.

Banská Bystrica 7. marca (TASR) – Proces v kauze Dobytkár, ktorý mal pokračovať na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, nebude. Termíny počas tohto týždňa sú zrušené pre práceneschopnosť (PN) sudcu. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Najbližší termín, ktorý je zatiaľ v rozpise súdu, je 15. marec.

Hlavné pojednávanie obžalovaného Ľubomíra K. a spol. sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalovaných, medzi ktorými sú bývalý šéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír P., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve Marek K., nitriansky podnikateľ Norbert B., podnikateľ Peter K., ako aj finančník Martin K., viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Proces v Banskej Bystrici sa začal 25. februára. V ten deň prokurátor nestihol prečítať ani celú vyše stostranovú obžalobu. Spisový materiál v kauze Dobytkár má 75 zväzkov a 35.000 strán. Týka sa 95 skutkov. Obžalovaných je osem fyzických a päť právnických osôb.