Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Biskupi odporúčajú ľuďom zúčastniť sa na celoplošnom testovaní

Na snímke bratislavský arcibiskup - metropolita Stanislav Zvolenský počas príhovoru na Celoslovenských oslavách sviatku svätých Cyrila a Metoda na hrade Devín v Bratislave 5. júla 2017. Foto: TASR/Martin Baumann

Zvolenský zároveň prosí veriacich aj všetkých ľudí dobrej vôle, aby výzvu štátu v tomto smere prijali.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Slovenskí biskupi odporúčajú ľuďom zúčastniť sa na celoplošnom testovaní. Ako tvrdí predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský, napomôcť tak môžu spoločnému dobru.

"Predstavitelia štátu majú snahu a záujem dosiahnuť, aby sa šírenie vírusu a jeho vážne dôsledky zastavili. Treba im v tom pomôcť, a to aj napriek kritickým hlasom či pochybnostiam," poznamenal Zvolenský. Ako tvrdí, v daných okolnostiach nik nemá riešenia, proti ktorým by sa nenašli žiadne námietky. "Je však zrejmé, že všetci máme spoločnú zodpovednosť za Slovensko," poznamenal predseda KBS.

Zvolenský zároveň prosí veriacich aj všetkých ľudí dobrej vôle, aby výzvu štátu v tomto smere prijali.

Celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska sa má konať od 30. októbra do 1. novembra a 6. až 8. novembra, vždy od piatka do nedele. Má byť dobrovoľné, môžu sa na ňom zúčastniť všetci od desiatich rokov. Počas piatka a víkendu (23. – 25. 10.) sa koná pilotné testovanie v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov.