Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

D. Zmeko: Absenciu dobrovoľníkov sme riešili so samosprávou

Na snímke náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na odberných miestach zatiaľ podľa náčelníka GŠ OS SR evidujú dostatok ľudí.

Dolný Kubín 23. októbra (TASR) - Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 na Orave a v okrese Bardejov je podľa náčelníka Generálneho štábu (GŠ) Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) Daniela Zmeka stabilizované a napoludnie bolo funkčných 181 zo 182 odberných miest.

"Z dôvodu pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 nemohlo na začiatku testovania nastúpiť asi osem percent ľudí. Absenciu dobrovoľníkov sme riešili s miestnou samosprávou a každé odberné miesto sa nám podarilo pokryť z našich radov minimálne jedným zdravotníkom, oprávneným vykonávať odbery," uviedol Zmeko.

Na odberných miestach zatiaľ podľa náčelníka GŠ OS SR evidujú dostatok ľudí. "Jedným odberným miestom prejde zhruba 30 ľudí za hodinu. Na výsledky sa čaká približne štvrť hodiny," dodal.

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov od piatka do nedele (25. 10.) realizujú pilotnú fázu celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Odberné miesta sú otvorené v čase 8.00 h až 12.00 h a 13.00 h až 20.00 h. Otestovať by sa malo celkovo 180.000 osôb. Na testovaní sa podieľajú stovky vojakov, policajtov, hasičov, zdravotníkov a administratívnych pracovníkov.