Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Tiesňová linka 155 funguje nepretržite aj počas Vianoc

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

To, že sú Vianoce, operátorom v každom krajskom operačnom stredisku, ktorých je osem po celom Slovensku, pripomína vyzdobený stromček.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Operátori na linke tiesňového volania 155 pracujú aj počas vianočných sviatkov. Vianoce si spríjemňujú výzdobou v krajských operačných strediskách. Pod vianočným stromčekom nechýbajú malé darčeky. Na spoločnú večeru však už nie je čas. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

"Pacienti v tiesni potrebujú pomoc bez ohľadu na to, či je sviatok alebo nie. Telefóny preto zvonia neustále ako v bežné dni" pripomenula Krčová.

To, že sú Vianoce, operátorom v každom krajskom operačnom stredisku, ktorých je osem po celom Slovensku, pripomína vyzdobený stromček. Nechýba ani vianočné pečivo. "Na Štedrý deň sa však vždy služba začína malým rituálom. Pri výmene služieb prídu kolegovia z ďalšej zmeny skôr, aby si mohli vzájomne popriať požehnané a pokojné sviatky," ozrejmila hovorkyňa. Počas služby na slávnostnú spoločnú večeru už čas nemajú. Okamžite si sadnú za pracovný pult a začnú pracovať.

Ani pod jedným stromčekom na krajských operačných strediskách nechýbajú aspoň malé drobnosti, ktorými sa operátori navzájom obdarúvajú. Ľudia z tiesňovej linky 155 svojmu náročnému povolaniu prispôsobujú svoj súkromný život. "Im samotným patrí veľké ďakujem. Ale aj ich rodinám za pochopenie, toleranciu a za všetky chýbajúce sviatočné chvíle, ktoré ich blízki strávili v službe a nie v rodinnom kruhu," uzavrela Krčová.