Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Trasparency International Slovensko hľadá nového riaditeľa

Na archívnej snímke odchádzajúci riaditeľ Transparency International Slovensko Gabriel Šípoš. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hľadáme nového riaditeľa, keďže Gabriel Šípoš sa rozhodol po 11 rokoch skúsiť nové výzvy, píše TIS.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Transparency International Slovensko (TIS) hľadá nového riaditeľa, z postu odchádza doterajší šéf Gabriel Šípoš. Záujemcovia o uvoľnenú funkciu sa môžu hlásiť do 10. januára 2021. TIS o tom informuje na sociálnej sieti.

"Pre nové výzvy hľadáme nového riaditeľa, keďže Gabriel Šípoš sa rozhodol po 11 rokoch skúsiť nové výzvy. Prihlásiť sa môžete so životopisom a víziou, ako by ste slovenskú pobočku najväčšej svetovej protikorupčnej organizácie chceli zmeniť a kam nasmerovať Slovensko," vyzýva TIS.

Trasparency International Slovensko konštatuje, že polícia a prokuratúra si v boji proti korupcii robia svoju robotu tieto mesiace výnimočne aktívne, avšak poznamenáva, že si nerobí ilúzie, že organizáciu treba zavrieť. "Čochvíľa prídu veľké peniaze z Európskej únie, ktoré bude treba strážiť. Financovanie politických strán ostáva sledované minimálne," podotýka TIS, poukazujúc na to, že reálne nefunguje ani ochrana whistleblowerov, ani politickej kultúry v koalícii či opozícii.