Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Súťaž krásy Miss Slovensko 2020 predstavila dvanástku finalistiek

Na snímke finalistky Miss Slovensko počas oficiálneho predstavenia finalistiek súťaže krásy Miss Slovensko 2020, v Bratislave 29. januára 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Víťazka 25. titulu Miss Slovensko získa postup na Miss World 2020, honorovanú zmluvu, osobný automobil, dovolenku pre dve osoby, trojizbový byt na jeden rok.

Bratislava 29. januára (TASR) – Prvú spoločnú premiéru absolvovali v stredu napoludnie finalistky 25. ročníka prestížnej súťaže krásy Miss Slovensko. Zástupcom médií ich v Bratislave oficiálne predstavil riaditeľ súťaže Michael Kováčik.

V dvanástke finalistiek Miss Slovensko 2020 sú Natália Vohláriková (Šintava), Kristína Víglaská (Zvolen), Kristína Kramárová (Trenčín), Lucia Jesenská (Vrútky), Melanie Theresa Beňková (Borský Mikuláš), Ivana Zvaríková (Banská Bystrica), Natália Lopašovská (Sereď), Leona Novoberdaliu (Bratislava), Vanessa Šabíková (Hronský Beňadik), Alexandra Svrčková (Prievidza), Viktória Špotáková (Marianka) a Viktória Podmanická (Banská Bystrica).

Študentky rôznych vysokých i stredných škôl s rôznymi zameraniami a z rôznych slovenských miest spájal donedávna jeden sen, stať sa finalistkou súťaže, ktorá má svoju dlhoročnú tradíciu. Od stredy sa všetky uchádzajú o korunku Miss Slovensko 2020 a majú na to tri mesiace. Sú medzi nimi modelky, ale aj dievčatá, ktoré s modelingom zatiaľ vôbec neprišli do kontaktu.

Dvanásť finalistiek absolvovalo v uplynulých dňoch prvé spoločné sústredenie, užili si starostlivosť vizážistiek, kaderníkov či spoločné fotografovanie. Už v polovici februára ich čaká ďalšie sústredenie v exotickej Gambii a bude zamerané na nakrúcanie televíznych upútaviek k hlasovaniu o titul Eva Miss Sympatia.

Finálový večer 25. ročníka sa uskutoční 25. apríla 2020 a v priamom prenose ho odvysiela TV Joj. Víťazka 25. titulu Miss Slovensko získa postup na Miss World 2020, honorovanú zmluvu, osobný automobil, dovolenku pre dve osoby, trojizbový byt na jeden rok a viacero ďalších cien. Počas aprílového finále bude zvolená aj Miss International Slovakia 2020 a Miss Supranational Slovakia 2020.

Tento rok sa do projektu prihlásilo viac ako 300 dievčat, z čoho sme vybrali 80 semifinalistiek a 12 finalistiek. Projektu dávame nový obal, čo sme videli v našej úvodnej kampani, ktorá bola čiernobiela, veľmi minimalistická a elegantná. Od nedele sme mali prvé sústredenie, máme ešte štyri sústredenia, letíme do Gambie, na čo sa veľmi tešíme. Program je veľmi pestrý, budem rád, keď budem môcť 25. apríla povedať – dievčatá, boli ste super kolektív,“ povedal pre TASR riaditeľ súťaže Michael Kováčik.

Do súťaže som sa prihlásila sama, boli za tým viacročné podnety skúsiť si niečo blízke s modelingom. Keďže ja som trocha nižšia, táto súťaž mi prišla ako vhodná voľba. Skúsila som to a som vo finále. V škole o tejto mojej účasti nevedeli, zajtra im to poviem a dúfam, že budú radi,“ uviedla pre TASR súťažiaca Viktória Podmanická z Banskej Bystrice.