Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Staronovým rektorom Trenčianskej univerzity bude Jozef Habánik

Jozef Habánik, archívne foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na rektora čaká ešte oficiálne vymenovanie, prezidentka SR Zuzana Čaputová tak urobí na jar budúceho roku.

Trenčín 2. decembra (TASR) – Rektorom Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne bude aj v nasledujúcom štvorročnom období súčasný rektor Jozef Habánik. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Lucia Petríková.

„Akademický senát TnUAD zvolil v stredu už tretíkrát Jozefa Habánika za kandidáta na rektora trenčianskej univerzity. Zasadnutie akademickej obce sa vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu uskutočnilo prvýkrát v online priestore,“ uviedla Petríková.

Ako dodala, z 22 prítomných členov Akademického senátu TnUAD v tajnom hlasovaní vyjadrilo Habánikovi podporu 21 senátorov, nikto nebol proti a jeden sa zdržal hlasovania.

„Výsledok tajného hlasovania je pre mňa veľkým záväzkom. Je to však aj o spoločnej zodpovednosti, napĺňať ciele ďalšieho kvalitatívneho rozvoja univerzity.

V nasledujúcich štyroch rokoch sa na univerzite budeme venovať najmä podpore excelentnosti vo výskume a vývoji.

Pracovať budeme aj na nových ubytovacích kapacitách pre študentov, aby sme vytvorili príjemné prostredie na štúdium, ale aj na oddych a vytvorili takzvané študentské mestečko okolo univerzity.

Naďalej budeme podporovať talentovaných študentov a zvyšovať nároky na výsledky vzdelávania,“
povedal po vyhlásení výsledkov voľby staronový rektor. Na rektora čaká ešte oficiálne vymenovanie, prezidentka SR Zuzana Čaputová tak urobí na jar budúceho roku.