Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Trestné stíhanie v súvislosti so statusom Mazureka naďalej pokračuje

Na archívnej snímke poslanec NR SR Milan Mazurek. Foto: TASR - Branislav Račko

Mazurek bol už v minulosti odsúdený za hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika s rasistickým charakterom, ktoré odvysielali v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.

Bratislava 16. júla (TASR) - V súvislosti so statusom poslanca Národnej rady (NR) SR Milana Mazureka (nezaradený) po útoku vo Vrútkach stále pokračuje trestné stíhanie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo veci podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci, viac informácií nie je možné poskytnúť," dodal Slivka.

Útok v Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach z 11. júna 2020 si vyžiadal dvoch mŕtvych. Jedným z nich bol útočník, ktorého zneškodnila polícia. Po udalosti bolo tiež viacero zranených.

Mazurek v statuse písal, že útočník s nožom z Vrútok bol z "diskriminovanej menšiny", podľa poslancov Národnej rady SR Petra Polláka (OĽANO) i Jána Benčíka (Za ľudí), ktorí avizovali trestné oznámenia, tak hovoril o Rómovi.

Mazurek bol už v minulosti odsúdený za hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika s rasistickým charakterom, ktoré odvysielali v októbri 2016 v Rádiu Frontinus. Musel zaplatiť pokutu vo výške 10.000 eur a prišiel aj o post poslanca parlamentu.