Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Po Dane Petranovej sa dekankou FMK v Trnave stala Ľudmila Čábyová

Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. Foto: Facebook FMK UCM v Trnave

Doteraz pôsobila ako prodekanka pre doktorandské štúdium a akreditáciu a vedúca katedry marketingovej komunikácie.

Trnava 6. decembra (TASR) – Fakultu masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave nasledujúce štyri roky povedie Ľudmila Čábyová. Bola jedinou kandidátkou vo štvrtkovej voľbe nového dekana fakulty. Doteraz pôsobila ako prodekanka pre doktorandské štúdium a akreditáciu a vedúca katedry marketingovej komunikácie.

Nová dekanka pôsobí na univerzite od roku 2002, na prezentácii svojho volebného programu pred voľbou uviedla okrem iného, že chce udržať potenciál FMK, ktorý je v kvalitných ľuďoch, chce zefektívniť vedeckovýskumnú činnosť, publikačnú, umeleckú a projektovú činnosť vypracovaním krátkodobej a dlhodobej stratégie výskumu, chce zlepšiť využívanie vlastných zdrojov FMK, naštartovať podnikateľskú činnosť fakulty a využiť viac príležitostí na spoluprácu s mestom Trnava a Trnavským samosprávnym krajom. V zápise o voľbe, ktorý podpísal predseda Akademického senátu FMK Ján Višňovský a predseda volebnej komisie Marek Šimončič, sa uvádza, že kandidátka dostala 9 hlasov, ďalšie dva hlasy boli neplatné.

Čábyová nastupuje na post po doterajšej dekanke Dane Petranovej. Tej v júni 2018 na UCM skončila po uplynutí dvoch volebných období pracovná zmluva na dobu určitú, rovnako ako jej manželovi, dovtedajšiemu predsedovi Akademického senátu FMK Slavomírovi Magálovi. FMK im zmluvu nepredĺžila.