Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Študentské Rádio Aetter začne vysielať terestriálne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Zmenou prechádza aj programová štruktúra, Aetter chce zostať rádiom pre mladých, ale posilní spravodajské bloky a publicistické relácie.

Trnava 13. októbra (TASR) – Študentské online Rádio Aetter, fungujúce na Fakulte masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, prechádza na terestriálne vysielanie pre Trnavu a okolie. Stane sa tak podľa informácií vedúcej vysielania Viktórie Hudákovej symbolicky na Medzinárodný deň študentstva 17. novembra.

Rádio vysiela zo štúdia v priestoroch FMK na Skladovej ulici od roku 2011. Licenciu na terestriálne vysielanie získalo na jeseň 2019. „Keďže do spustenia vysielania ostáva už len mesiac, rádio dolaďuje posledné technické detaily a pripravuje moderátorov za pomoci hlasovej pedagogičky," uviedla Hudáková.

Pri tejto príležitosti sa rozhodlo zmeniť aj svoje logo, autorom novej značky je študent univerzity Kevin Klein. „Zhodli sme sa, že bude mať jednoduchý, no rázny štýl. Že bude svieže a mladistvé. Prispôsobil som tomu font písma a farbu. V koncepte, samozrejme, nesmelo chýbať ani číslo frekvencie 107,2 FM," uviedol.

Zmenou prechádza podľa Hudákovej aj programová štruktúra, Aetter chce zostať rádiom pre mladých, ale posilní spravodajské bloky a publicistické relácie.