Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Trnavský súd bosa žilinského podsvetia Salingera na slobodu nepustil

Na archívnej snímke František S. (uprostred) prichádza na hlavné pojednávanie v súvislosti s výbuchom telefónnej búdky v Žiline v júli 1998, na ktorom je naplánované vyhlásenie rozhodnutia, na Okresnom súde v Žiline. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Salinger bol najskôr odsúdený na trinásťročný trest odňatia slobody za trestný čin všeobecného ohrozenia, keď mal na svedomí výbuch telefónnej búdky v Žiline z roku 1998.

Trnava 17. januára (TASR) - Okresný súd v Trnave odročil v piatok na neurčito verejné zasadnutie vo veci podmienečného prepustenia niekdajšieho bosa žilinského podsvetia Františka Salingera na slobodu. Zároveň mu podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej určil lehotu na zvolenie si obhajcu. Salinger o prepustenie žiadal už druhýkrát, vlani v septembri minulého roku svoju žiadosť vzal späť.

"V prípade, že si odsúdený v stanovenej lehote obhajcu nezvolí, ustanoví mu ho súd," uviedla Kondákorová pre TASR.

Salinger bol najskôr odsúdený na trinásťročný trest odňatia slobody za trestný čin všeobecného ohrozenia, keď mal na svedomí výbuch telefónnej búdky v Žiline z roku 1998, pri ktorom zahynuli traja náhodní okoloidúci. Trest odňatia slobody na 15 rokov dostal za likvidáciu tzv. bieleho koňa Milana L. Vražda na jeseň 1998 v katastri obce Žilina v časti Háj súvisela s obavou o možné rozkrytie nezákonných aktivít organizovanej zločineckej skupiny. Salinger so svojimi komplicmi obeť vylákali k nelegálnemu hrobu, po úderoch sekerou do hlavy muža doň hodili nahého a zakopali. Následne jeho oblečenie spolu s osobnými vecami spálili.