Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Troch mužov, ktorí kradli na Slovensku i Česku, obvinili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa vyšetrovania sa muži dopustili viacerých skutkov majetkovej trestnej činnosti – konkrétne krádeží vlámaním do bytov a domov.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Polícia obvinila troch mužov, ktorí kradli vo viacerých bytoch a domoch na území Trnavského a Bratislavského kraja a tiež v Českej republike. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia našla páchateľov na jednej z ulíc v Senci, pričom podľa hovorcu sa ich podarilo lokalizovať vďaka spolupráci s kolegami z Česka, ktorí informovali o ich pohybe. "Policajti následne spozorovali tri osoby, ktoré vychádzali z vchodu bytového domu a nasadli do vozidla, s ktorým odišli z miesta preč. Následným preverením bolo preukázané, že v tomto dome došlo ku krádeži vlámaním do bytu, z ktorého boli odcudzené viaceré predmety," priblížil Szeiff. Polícia následne podozrivé osoby zadržala.

"Vo vozidle boli v rámci prehliadky zaistené aj rôzne šperky, hodinky, finančná hotovosť, ako aj rôzne náradie použité pri páchaní trestnej činnosti," spresnil hovorca s tým, že podľa vyšetrovania sa muži dopustili viacerých skutkov majetkovej trestnej činnosti – konkrétne krádeží vlámaním do bytov a domov.

Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie 34-ročnému Dachimu T., občanovi Gruzínska, 48-ročnému Badrimu S., občanovi Gruzínska, a 38-ročnému Georgijmu K., občanovi Ukrajiny. "Keďže bolo v rámci vyšetrovania dôvodne preukázané, že sa obvinení dopustili tohto druhu trestnej činnosti aj na území Trnavského kraja, boli odovzdaní na realizáciu ďalších úkonov policajtom miestne príslušného policajného útvaru," doplnil Szeiff.