Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vyhlásili obstarávanie na výstavbu úsekov Moravskej cyklomagistrály

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Verejné obstarávanie sa týka stavebných prác na úpravu koruny hrádze pozdĺž rieky Morava v predpokladanej hodnote takmer 2,1 milióna eur.

Brodské 15. júla (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil verejné obstarávanie k výstavbe dvoch úsekov Moravskej cyklomagistrály v celkovej dĺžke 10,9 kilometra. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Ide o trasu od ochrannej hrádze rieky Morava v rakúsko-slovenskom pohraničí po križovanie cez rieku Myjava, na ktorý nadviaže úsek po obec Brodské. Verejné obstarávanie sa týka stavebných prác na úpravu koruny hrádze pozdĺž rieky Morava v predpokladanej hodnote takmer 2,1 milióna eur.

"Na realizáciu oboch úsekov získal kraj nenávratný finančný príspevok z eurofondov. V ostatnom období sme výrazne pohli s prípravou výstavby troch úsekov Moravskej cyklomagistrály, ktorá má na našom území 50 kilometrov. Aktuálne sme odštartovali verejné obstarávanie dvoch úsekov v celkovej dĺžke 10,9 kilometra medzi Brodským a slovensko-rakúskou hranicou pri Moravskom Svätom Jáne. Počítame, že s výstavbou týchto úsekov začneme ešte v tomto roku," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Trasa označená aj ako Eurovelo 13 povedie od ochrannej hrádze pri ceste medzi Moravským Svätým Jánom a rakúskym mestečkom Hohenau a končiť bude pri ceste II. triedy pri Brodskom na hranici s Českou republikou. Projekt Clean Mobility je realizovaný v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Rakúsko.