Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Turistka uviazla v zlom počasí na magistrále vo Vysokých Tatrách

Na snímke uprostred prostredný hrot vpravo Lomnické sedlo vo Vysokých Tatrách. Poprad, 16. februára 2023. Foto: TASR - Michal Svítok

Podmienky v teréne ju značne vyčerpali a z miesta, odkiaľ kontaktovala záchranárov HZS, nebola schopná samostatne pokračovať ďalej.

Poprad 11. marca (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v sobotu poobede 39-ročnej slovenskej turistke, ktorá v zlom počasí a zlých podmienkach - silnom vetre, prebárajúcom sa snehu a pri takmer nulovej viditeľnosti, uviazla na turistickom chodníku medzi Zamkovského a Skalnatou chatou vo Vysokých Tatrách. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

"Podmienky v teréne ju značne vyčerpali a z miesta, odkiaľ kontaktovala záchranárov HZS, nebola schopná samostatne pokračovať ďalej," uvádza s tým, že na pomoc jej išli na snežnom skútri a od Zamkovského chaty postupovali po magistrále na lyžiach.

V čoraz zhoršujúcom sa počasí a silnejšom vetre sa im turistku podarilo lokalizovať. "V teréne ju zateplili a keďže bola bez zranení, sprevádzali ju späť na Zamkovského chatu, odkiaľ bola transportovaná do Starého Smokovca," dodáva HZS. Žena na vlastnú žiadosť pokračovala zo Starého Smokovca domov v sprievode známeho.