Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Turvod nezaznamenala významný pokles výdatnosti vodárenských zdrojov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa výrobno–investičnej riaditeľky spoločnosti Ľubice Francovej neboli nútení zaviesť regulačné opatrenia na užívanie pitnej vody formou obmedzenia jej dodávok z verejného vodovodu.

Martin 15. júla (TASR) – Turčianska vodárenská spoločnosť (Turvod) nezaznamenala v roku 2022 významný pokles výdatnosti vodárenských zdrojov v jej správe na území okresov Martin a Turčianske Teplice.

Podľa výrobno–investičnej riaditeľky spoločnosti Ľubice Francovej neboli nútení zaviesť regulačné opatrenia na užívanie pitnej vody formou obmedzenia jej dodávok z verejného vodovodu. "Cieľom našej spoločnosti je zabezpečiť systémom vodovodných potrubí vzájomné prepojenie lokalít, ktoré sú zásobované vodou z vodárenských zdrojov s nižšou výdatnosťou s rajónovými vodovodmi, pripojenými na vodárenské zdroje s vyššími výdatnosťami," vysvetlila.

"Pri dosiahnutí takéhoto účinného sieťového prepojenia jednotlivých rajónov bude možné dodať vodu pri poklese výdatnosti niektorého z vodárenských zdrojov všade tam, kde to bude potrebné," dodala výrobno–investičná riaditeľka vodárenskej spoločnosti.