Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Turzovské leto 2015 prinieslo ďalší originálny rekordný zápis

Ilustračné foto Foto: TASR/Jana Vodnáková

Celkom 837 domácich i zahraničných návštevníkov hodového víkendu sa zapojilo do postupného jedenia oblátok v časovom limite desať hodín.

Turzovka 18. augusta (TASR) – Vyvrcholenie tradičnej série letných kultúrno-spoločenských podujatí v kysuckom meste Turzovka okorenil už po 15. raz originálny rekordný zápis. Celkom 837 domácich i zahraničných návštevníkov hodového víkendu sa zapojilo do postupného jedenia oblátok v časovom limite desať hodín.

Komisár Knihy slovenských rekordov Igor Svítok vysvetlil, že inšpiráciou tohto nevšedného rekordu sa stali oslavy 400. výročia založenia tamojšej farnosti. "Organizátori Turzovského leta si to pripomenuli aj takto rekordne. Oblátky zdobila silueta Farského kostola Nanebovzatia Panny Márie s číslom 400," spresnil pre TASR.

Najmladším účastníkom rekordu bol štvorročný chlapček, a naopak, najstarším známy slovenský básnik, prozaik, dramatik a prekladateľ Ľubomír Feldek. "Popri slovenských návštevníkoch Turzovského leta sa pod tento rekord podpísalo viacero hostí najmä z Česka a Belgicka," pokračoval Svítok.

"V rámci tohto úspešného pokusu sme zaregistrovali aktívneho účastníka turzovských rekordov s úctyhodným poradovým číslom 20.000," dodal s tým, že ocenenie Najlepší rekordman roka 2015 získalo oficiálne pri tejto príležitosti Občianske združenie Koráb z Bratislavy.