Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Týždeň vedy a techniky prinesie desiatky podujatí, časť bude on-line

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

K dispozícii budú desiatky prednášok, podcastov, súťaží, festivalov či dní otvorených dverí.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Týždeň vedy a techniky (TVT) prinesie aj v tomto roku desiatky podujatí, ktoré sa budú konať na celom Slovensku. Avšak tento rok sa z dôvodu pandémie nového koronavírusu časť podujatí uskutoční v on-line forme. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

K dispozícii budú desiatky prednášok, podcastov, súťaží, festivalov či dní otvorených dverí. „Všetci dnes vnímame dôležitosť vedy viac ako kedykoľvek predtým. Pandémia nového koronavírusu nám dala pocítiť našu zraniteľnosť a vedci spolu so zdravotníkmi už takmer rok plnia titulné stránky periodík. My si však myslíme, že by to tak malo byť stále, nielen v časoch krízy. Aj preto už 17. rok organizujeme TVT,“ priblížil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

TVT na Slovensku je sviatkom vedy a poznatkov. Počas siedmich dní sa každý rok spojí množstvo vedcov, akademikov a popularizátorov vedy, aby verejnosti priblížili najnovšie objavy, podelili sa o výsledky svojej práce a umožnili ľuďom nazrieť do sveta experimentov a bádania. „TVT interne prezývame vedeckými Vianocami,“ uviedla riaditeľka Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti z Centra vedecko-technických informácií SR Andrea Putalová. Ako dodala, je hrdá na to, že aj napriek pandémii sa podarilo vyskladať bohatý program.

Všetky podujatia TVT 2020 sa striktne konajú v súlade s pandemickými opatreniami platnými na území SR. Zoznam všetkých pripravených podujatí nájdu záujemcovia na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk.

Podujatia TVT sa začínajú 9. novembra a potrvajú do 15. novembra.