Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ubytovanie pre ľudí z Ukrajiny ponúkla aj SNG

Na snímke matka s dieťaťom telefonuje cez videohovor na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom 1. marca 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Galéria chce takisto spolupracovať s Ministerstvom kultúry SR pri pomoci ukrajinským kultúrnym a umeleckým organizáciám.

Bratislava 2. marca (TASR) - Ubytovacie kapacity pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny ponúkla aj Slovenská národná galéria (SNG). Ukrajincom, ktorí z krajiny utekajú pred vojnou, chce pomôcť ubytovaním vo svojich vysunutých pracoviskách v Strážkach, vo Zvolene a v Pezinku.

Ako pre TASR uviedla manažérka pre publicitu SNG Klára Hudáková, v Kaštieli Strážky galéria ponúka jeden apartmán pre štyroch ľudí, vo Zvolene jeden byt rovnako s kapacitou pre ubytovanie štyroch osôb a v Schaubmarovom mlyne v Pezinku celý ubytovací priestor - tri izby, v ktorých sa môže ubytovať osem ľudí. "Všetky ubytovacie priestory sú štandardne vybavené, vrátane kúpeľne a kuchyne. Ak dôjde na ich využitie, budeme následne môcť pomôcť aj priamo a adresne," dodáva SNG.

Galéria chce takisto spolupracovať s Ministerstvom kultúry SR pri pomoci ukrajinským kultúrnym a umeleckým organizáciám. "Kolegyne a kolegovia zo Schaubmarovho mlyna sa taktiež minulý týždeň zapojili do zbierky materiálnej pomoci smerujúcej na Ukrajinu," poznamenala Hudáková s tým, že SNG uvažuje aj o ďalších formách pomoci. So žiadosťou o pomoc je možné kontaktovať inštitúciu cez kontaktný formulár na webe SNG alebo sociálne siete.