Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Účinná prírodná kozmetika s príbehom

Foto: Ben & Anna

Predstavte si prechádzku lesom. Cítite vôňu ihličnanov, nohy sa vám zabárajú do machu, v diaľke počujete zurčanie potoka a šum lístia... Presne tento pocit do vášho života prináša Ben & Anna.

Bratislava 10. augusta (OTS) - Kto je Ben & Anna? Nemecká značka prírodnej, vegánskej a Zero Waste kozmetiky, ale predovšetkým je to dvojica mladých ľudí, ktorá hľadá kvalitu bez ničenia planéty. Sympatický pár sa rozhodol opustiť Berlín a vymeniť ruch veľkomesta za vidiek. V lone prírody nachádzali inšpiráciu k životu v súlade s ňou, naučili sa vyrábať menej odpadu a vyhýbať sa chemikáliám nielen v potravinách, ale aj v ostatných výrobkoch. Svoju lásku k prírode preniesli do kozmetiky Natural Care BEN & ANNA, ktorá neobsahuje žiadne škodlivé látky, nie je testovaná na zvieratách a jej obaly sú recyklovateľné.

Začalo to dezodorantom
Anna dlhšiu dobu hľadala dezodorant, ktorý by spĺňal jej prísne kritériá a najmä neobsahoval hliník. Vždy verila v silu prírody, ale nájsť alternatívnu zložku nebolo jednoduché. Nakoniec sa im to však s Benom podarilo. Vytvorili z čisto prírodných surovín vlastný „Natural Soda Deodorant BEN & ANNA“ vhodný pre ženy aj mužov. Ako už názov napovedá, sú vytvorené na báze jedlej sódy a bambuckého masla. Znižujú zápach potu, podpazušie zostáva suché a vďaka esenciálnym olejom aj voňavé. Pre citlivú pokožku je tu tuhý dezodorant s mastencom, prirodzene sa vyskytujúcim mäkkým minerálom. Produkty nájdete balené v papierovej tyčinke.

Obaly dezodorantov v tyčinke sú samozrejme recyklovateľné. Vrchný obal je papierový. Tenká fólia, ktorá drží obsah pokope a zabraňuje skrúteniu papiera, je vyrobená na báze škrobu a je tiež plne rozložiteľná.

Biele zúbky zo skla
Nie, nemáme na mysli tie, ktoré sa na noc vyberajú do pohára s vodou. Naopak, vaše vlastné zuby si môžete zachovať krásne a zdravé vďaka zubnej paste plnej overených prírodných zložiek, ktorá je balená do skla, čím je ešte viac ekologická. Pasty a prášky na zuby Ben & Anna obsahujú ručne zbieraný harmanček, šalviu, rakytník, mätový olej aj aktívne uhlie. Do radu s fluoridom je naviac pridaná aloe vera, či ananás a extra pasta pre deti má neodolateľnú jahodovú chuť a vôňu.
Foto: Ben & Anna

TIP
V podobnom skle ako sú pasty, nájdete aj krémy na ruky na dennú starostlivosť s bambuckým maslom, aloe vera, s avokádovým alebo mandľovým olejom.

Ideálne na cestovanie
V súčasnosti je veľmi populárne cestovanie naľahko, iba s batohom či príručnou batožinou. Tuhé mydlá a šampóny vám ušetria dilemu, čo si pribaliť do kufra. To je bod navyše pre Bena a Annu, ktorí vyrobili mydlá z účinných prírodných surovín a dali im papierový obal bez plastov. Či už si vyberiete kombináciu šampónu a mydla alebo čisto tuhý šampón, môžete sa tešiť na vôňu citrónovej trávy, vanilky, byliniek či vzácnych drevín. Ak patríte k tým čo sa boja o kvalitu vlasov po použití tuhého šampónu, pribaľte si tuhý kondicionér s ovocnou vôňou, ktorý vlasy vyživuje, chráni a uľahčuje rozčesávanie.

TIP
Neviete ako správne používať tuhé šampóny? Len ich dobre napeňte medzi dlaňami alebo pošúchajte priamo vo vlhkých vlasoch. Chvíľu premasírujte, a potom naozaj dôkladne vypláchnite.

Kúpite v predajniach dm drogerie markt alebo na vhcosmetics.sk