Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Učitelia spoznali pripravované kurikulárne zmeny vo vyše 50 okresoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Informačné stretnutia sa konajú postupne od 2. mája po celom Slovensku.

Bratislava 30. mája (TASR) - Učitelia a riaditelia škôl spoznali pripravované kurikulárne zmeny už vo viac ako 50 okresoch na Slovensku. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Informačné stretnutia sa konajú postupne od 2. mája po celom Slovensku. Dokopy je naplánovaných 79 stretnutí. Podľa rezortu školstva trvať majú do 23. júna.

V priebehu júna sa informačné stretnutia uskutočnia napríklad ešte v Nových Zámkoch, Nitre, Veľkom Krtíši, Rimavskej Sobote, Lučenci, Revúcej či Trebišove. Naplánované sú aj v Spišskej Novej Vsi, Gelnici, Svidníku, Bardejove, Stropkove, Starej Ľubovni a Prešove.

Autori nového kurikula a zástupcovia rezortu školstva záujemcom zo škôl na konkrétnych ukážkach predstavia najzásadnejšie zmeny reformy vzdelávania 21. storočia. "Zároveň priblížia proces postupného zavádzania nového kurikula s konkrétnou podporou pre školy," uviedol rezort školstva.

Nový štátny vzdelávací program je schválený. Od septembra bude prvých 40 základných škôl vzdelávať prvákov podľa nového kurikula. Všetky základné školy začnú povinne učiť podľa štátneho vzdelávacieho programu od školského roka 2026/2027, počnúc prvým ročníkom prvého cyklu. Nový vzdelávací program je súčasťou kurikulárnej reformy Plánu obnovy a odolnosti SR.