Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Učitelia ZŠ budú mať k dispozícii publikáciu o národnostných menšinách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Dielo vypracoval Slovenský pedagogický ústav spolu s odborníkmi na oblasť národnostných menšín.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Žiaci na základných školách budú mať možnosť spoznať národnostné menšiny na Slovensku prostredníctvom novej učebnej pomôcky, publikácie pod názvom Národnostné menšiny - zoznámme sa.

"Zámerom publikácie je v limitovanom rozsahu predostrieť zdokumentované dejinné súvislosti života národnostných menšín na Slovensku," uviedol Slovenský pedagogický ústav (SPÚ), ktorý dielo vypracoval spolu s odborníkmi na oblasť národnostných menšín.

"Príručka prináša prehľad o tom, ktoré národnostné menšiny žijú na Slovensku, a vyberá najzaujímavejšie momenty, ktoré ich charakterizujú. Na niekoľkých stranách prezentuje historické udalosti súvisiace s národnostnými menšinami, približuje súčasnosť prostredníctvom významných osobností, zvyky a tradície, ktoré sú pre ne charakteristické," dodáva SPÚ.

Splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny László Bukovszky víta zrod učebnej pomôcky a pripomína, že tento zámer bol aj súčasťou Akčného plánu ochrany práv osôb patriacich k národnostným menšinám a etnickým skupinám na roky 2016 – 2020.