Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

UHLIARIK: Prekvapuje ma postoj LOZ k nominácii B. Moťovského

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Moťovský je nový šéf bratislavskej štátnej záchranky.Podľa Uhliarika však ide o pochybnú nomináciu, keďže sa meno Moťovského spája so spochybňovaným tendrom na nákup sanitiek, ktorý preveruje aj ÚVO.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) prekvapil postoj, ktorý Lekárske odborové združenie (LOZ) zaujalo vo vzťahu k nominácii Borisa Moťovského na miesto šéfa bratislavskej štátnej záchranky. Podpredseda KDH je presvedčený, že ide o pochybnú nomináciu, keďže sa meno Moťovského spája v súvislosti so spochybňovaným tendrom na nákup sanitiek, ktorý preveruje aj Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Bolo jasne ÚVO povedané, že to bol netransparentný a predražený tender. Dokonca sa vedie trestné stíhanie proti tomuto. Prečo je teraz LOZ ticho?" pýtal sa Uhliarik v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. Exminister je presvedčený, že spomínaný tender bol šitý na mieru jednej spoločnosti a navyše bol extrémne predražený. "Doteraz sa bratislavská štátna záchranka z toho spamätáva," poznamenal.

Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) si však za svojim nominantom stojí. Moťovský je podľa nej odborník, ktorý sa osvedčil v praxi. Odmietla preto aj tvrdenie, že by bol nákup sanitiek predražený. "ÚVO rozhodne nenapadlo verejnú súťaž ako takú. Je pravda, že vyslovilo nespokojnosť s nastavením niektorých kritérií, ktoré ale neboli kľúčovými pre výber poskytovateľa," oponovala svojmu predchodcovi.