Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Uhlíková stopa či udržateľnosť budú témami Týždňa zelených budov 2022

Ilustračná foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Nad sériou podujatí, ktoré budú v rámci týždňa zelených budov prebiehať, prevzali záštitu minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) a šéf rezortu dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Bratislava 18. septembra (TASR) - Uhlíková stopa budov, drevo ako obnoviteľný zdroj, alternatíva v komerčnej výstavbe a udržateľné budovy a mestá v čase energetickej krízy sú hlavné témy Týždňa zelených budov 2022. Podujatie sa začína v utorok (20. 9.). TASR o tom informovala Henrieta Kiššová zo Slovenskej rady pre zelené budovy (SKGBC), ktorá akciu organizuje.

Nad sériou podujatí, ktoré budú v rámci týždňa zelených budov prebiehať, prevzali záštitu minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) a šéf rezortu dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). "Týždeň zelených budov je skvelou príležitosťou na efektívnu komunikáciu a diskusiu o aktuálnych témach, o ekologických, sociálnych a ekonomických aspektoch udržateľnej výstavby," uviedol predseda predstavenstva SKGBC Pavol Kukura.

Hlavným mottom tohtoročnej série podujatí po celom svete je #BuildingforEveryone. "SKGBC organizuje tento rok už 12. ročník podujatí nadväzujúcich na Svetový týždeň zelených budov, ktorý organizujú rady zelených budov po celom svete na čele so Svetovou radou pre zelené budovy," uviedla Kiššová.