Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Uhrík: Obvinenie Suju je politickou objednávkou

Milan Uhrík, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Suja doplnil, že ho ešte nevypočuli. Keď mu doručia obvinenie, podá sťažnosť.

Bratislava 24. mája (TASR) - Obvinenie nezaradeného poslanca Národnej rady (NR) SR Miroslava Suju je politickou objednávkou, keďže prišlo krátko po tom, ako Suja oznámil kandidatúru na šéfa Banskobystrického samosprávneho kraja. Na utorkovej tlačovej konferencii to vyhlásil šéf mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík, v ktorom Suja pôsobí. Suja tvrdí, že mu obvinenie zatiaľ nebolo doručené. Nechcel preto špekulovať, či sa týka majetku v Banskobystrickej regionálnej správe ciest.

"Obvinenie Miroslava Suju vnímame ako čisto politickú objednávku. Ide o päťročné vyšetrovanie, ktoré bolo dvakrát zastavené, nebolo z toho nikdy nič," skonštatoval Uhrík s tým, že obvinenie prišlo zrazu po tom, čo Suja oznámil kandidatúru. Obvinenie vníma ako "administratívnu hlúposť, ktorej nikto nerozumie". Pýta sa, či to vnímať ako výstrahu, keď sa niekto postaví v komunálnych voľbách proti kandidátom podporovaných vládou. Označil to za kriminalizáciu opozície.

Suja doplnil, že ho ešte nevypočuli. Keď mu doručia obvinenie, podá sťažnosť. "Predsedal som zastupiteľstvu Banskobystrického samosprávneho kraja, kde som celý tento majetok ponúkol obciam, mestám, organizáciám, ktoré sú v kraji. Za 30 dní sa nikto k tomu neprihlásil, potom to šlo normálnou súťažou preč. Nič viac, nič menej," uviedol. Dodal, že robiť znalecký posudok by bolo neekonomické.

Polícia v pondelok (23. 5.) informovala, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie v súvislosti s predajom hnuteľného majetku Banskobystrickej regionálnej správy ciest. Stíhanie sa týka pokračovacieho zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Polícia dodala, že z tohto zločinu obvinil vyšetrovateľ osoby M. S. a I. S.