Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

UK pripravila pre maturantov viacero dní otvorených dverí online

Na snímke budova Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Na celouniverzitných dňoch otvorených dverí počas 16. a 17. februára získajú záujemcovia prehľad o všetkých 13 fakultách univerzity.

Bratislava 22. januára (TASR) – Záujemcovia o štúdium môžu navštíviť Univerzitu Komenského (UK) v Bratislave už druhýkrát online v dňoch 16. – 17. februára. Tri fakulty organizujú svoje dni otvorených dverí (DOD) v piatok a v sobotu 23. januára. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Fakulta telesnej výchovy a športu v piatok predstaví študijné programy, športoviská a informácie o prijímacom konaní. Filozofická fakulta a pedagogická fakulta organizujú v sobotu online podujatia, kde záujemcom poskytnú najdôležitejšie informácie o štúdiu, predstavia katedry, študijné programy, ale aj mimoškolské aktivity.

Na celouniverzitných dňoch otvorených dverí počas 16. a 17. februára získajú záujemcovia prehľad o všetkých 13 fakultách univerzity. Premietanie naživo sa bude konať každý deň v dvoch blokoch, v ktorých fakulty poskytnú informácie o štúdiu, prihláškach, ako sa pripraviť na prijímacie skúšky alebo čo ich čaká v prvých ročníkoch. Priestor dostanú aj otázky účastníkov DOD.

"V podobnej koncepcii sa konal aj prvý online deň otvorených dverí na UK počas 5. – 6. novembra 2020. Návštevnosť prekonala naše očakávania. V prvý deň sa pripojilo 700 návštevníkov a druhý deň 500," uviedla Miller. Vďaka online forme sa mohli zoznámiť s viacerými fakultami naraz a okrem toho nemuseli cestovať do Bratislavy, prípadne Martina. Vo februári budú mať dni otvorených dverí aj ďalšie fakulty najväčšej slovenskej univerzity.