Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ústredná komisia riešila plagáty pri hlasovacích miestnostiach

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Komisia sa musela zaoberať podnetom, ktorý upozorňoval, že pri hlasovacích miestnostiach boli umiestnené plagáty alebo pútače, ktoré navádzali ľudí na určitý druh hlasovania.

Bratislava 7. februára (TASR) - Ústredná komisia pre referendum (UKR) sa na svojom dopoludňajšom zasadnutí zaoberala celkovo šiestimi podnetmi. Podľa riaditeľky odboru volieb, referenda a politických strán Sekcie verejnej správy Ministerstva vnútra SR Evy Chmelovej ani jeden z nich nebol závažný.

UKR sa musela zaoberať podnetom, ktorý upozorňoval, že pri hlasovacích miestnostiach boli umiestnené plagáty alebo pútače, ktoré navádzali ľudí na určitý druh hlasovania. "Ústredná komisia skonštatovala, že je zakázané presviedčať za určitý spôsob hlasovania v budovách, kde sídlia okrskové komisie a v ich bezprostrednom okolí," informovala Chmelová. Komisia zároveň vyzvala okrskové komisie, ak je to možné, aby sa postarali o odstránenie takýchto plagátov.

Ďalšie podnety, ktoré smerovali na UKR, upozorňovali napríklad na zlé informovania voličov v médiách, na nesprávnu aktualizáciu zoznamu voličov v obciach, či delegovanie členov do okrskových komisií.

Členovia UKR sa nateraz rozišli do terénu, aby skontrolovali priebeh hlasovania v jednotlivých okrskoch. Najbližšie sa stretnú o 17.00 h.