Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Umelé vence sú z viacerých materiálov, ktoré sa nedajú vytriediť

Ilustračné foto Foto: TASR

Ak na cintoríne chýbajú nádoby na triedený zber, vezmite odpad so sebou a vytrieďte ho doma, odporúča riaditeľka oddelenia komunikácie z organizácie zodpovednosti výrobcov Envi-Pak K. Kretter.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Umelé kvety a vence sú vyrobené z viacerých materiálov, ktoré sa nedajú vytriediť a preto končia v zmesovom odpade. Riešením je zníženie takéhoto druhu odpadu. V súvislosti s Dušičkami to uviedla riaditeľka oddelenia komunikácie z organizácie zodpovednosti výrobcov Envi-Pak Katarína Kretter.

Živé kvety a zelené časti vencov, listy či drobné konáre je podľa Kretter potrebné vyhodiť do kontajnerov na biologicky rozložiteľný odpad. Sklenené svietniky a kahance bez plastov alebo kovov patria do kontajnerov na sklo. Ostatné po očistení od vosku treba vyhodiť do triedeného zberu plastov a kovu, priblížila.

Zo všetkých materiálov, aj tých prírodných, sa stane odpad. "Snažte sa nevyhadzovať všetko do veľkokapacitných kontajnerov. Ak na cintoríne chýbajú nádoby na triedený zber, vezmite odpad so sebou a vytrieďte ho doma," odporúča Kretter.