Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Umrel dlhoročný redaktor zahraničnej redakcie TASR Ladislav Demeter

Generálny riaditeľ TASR V. Puchala a L. Demeter pri odovzdávaní plakety po 25 rokoch práce v redakcii. Foto: TASR

Práci v Tlačovej agentúre SR venoval Ladislav Demeter takmer tri desiatky rokov života.

Bratislava 24. mája (Teraz.sk) - Po dlhej a ťažkej chorobe nás v noci z utorka na stredu opustil renomovaný redaktor zahraničnej redakcie TASR Ladislav Demeter. Agentúra, ktorej venoval takmer tri desiatky rokov pracovného života, vyjadruje rodine a pozostalým úprimnú sústrasť.

"Ceníme si prácu, ktorú pre agentúru za tie roky urobil. Svojou profesionalitou prispel k rozvoju a kvalite agentúrnej žurnalistiky na Slovensku. Bol pre nás vzácny človek i novinár," povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Prázdne miesto po Ladislavovi Demeterovi ostane v zahraničnej redakcii, ktorej oporou bol dlhé roky. "Odišiel človek, ktorý bol veľkým prínosom pre zahraničnú redakciu. Ladislav výraznou mierou prispieval k tomu, aby si verejnoprávna Tlačová agentúra SR uchovávala vysokú úroveň slovenčiny. Svojimi skúsenosťami a rozhľadom ovplyvnil mnohých kolegov. Profesionálne aj ľudsky nám bude veľmi chýbať," odkázala za všetkých kolegov z redakcie jej vedúca Monika Himpánová.

Generálny riaditeľ TASR V. Puchala a L. Demeter v zahraničnej redakcii TASR.
Foto: TASR


Ladislav Demeter sa narodil 9. januára 1966 v Nitre, kde vyštudoval gymnázium. Na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského študoval odbor história-archeológia, popri štúdiu pracoval ako odborný asistent v Historickom múzeu SNM a zúčastnil sa viacerých archeologických výskumov.

Demeter okrem formálne perfektnej slovenčiny a anglického jazyka ovládal aj nemecký, maďarský a latinský. Keď musel z osobných dôvodov prerušiť štúdium na vysokej škole, využil svoje jazykové znalosti a oslovil TASR, kde 25. júla 1994 nastúpil na pozíciu redaktora.