Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V online diskusii s ÚVZ diskutovali mestá o nástrahách tretej vlny

Predseda Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Prístup samospráv ocenil aj hlavný hygienik Ján Mikas.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Prevádzka v zariadeniach sociálnych služieb a školách, organizácia podujatí a ďalšie otázky, ktoré súvisia so zabezpečením protipandemických opatrení zo strany samospráv, boli predmetom online diskusie medzi zástupcami slovenských miest a Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Diskusiu, ktorá reagovala na prichádzajúcu tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu, zorganizovala Únia miest Slovenska (ÚMS).

"Prioritou miest je chrániť svojich obyvateľov a minimalizovať riziko nákazy," zdôraznila za ÚMS jej hovorkyňa Daniela Piršelová. O dôležitosti diskusie na túto tému podľa jej slov vypovedá aj fakt, že sa na nej zúčastnili reprezentanti vyše 50 členských miest únie.

Prístup samospráv ocenil aj hlavný hygienik Ján Mikas. "Bezpečnosť občanov je našou spoločnou prioritou a vzájomná komunikácia a spolupráca je mimoriadne kľúčová. ÚVZ je vždy k dispozícii na konštruktívne stretnutia,“ povedal.

Obe strany sa dohodli na pokračovaní diskusie podľa ďalšieho vývoja situácie a problémov, ktoré bude samospráva v tejto oblasti riešiť.