Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Univerzitná nemocnica poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort zdravotníctva upozorňuje, že počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň sa blíži k hranici 3000.

Bratislava 31. decembra (TASR) – Univerzitná nemocnica Bratislava bude najbližší týždeň až dva poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Od 27. októbra stále platí pozastavenie plánovaných operačných výkonov. Pre TASR to povedala Eva Kliská, hovorkyňa UNB.

Nemocnica aktuálne pripravuje ďalšie opatrenia, najmä vo vzťahu k operačnej a ambulantnej činnosti. „A to v súlade s príkazom ministerstva zdravotníctva o poskytovaní neodkladnej zdravotnej starostlivosti a poskytovaní zdravotnej starostlivosti v príčinnej súvislosti s liečbou onkologického ochorenia alebo pacientom, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba," dodala Kliská.

V tejto situácii preto nemocnica predpokladá, že najbližší jeden až dva týždne bude poskytovať iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. „Samozrejme každý pacient bude posudzovaný individuálne ošetrujúcim lekárom," uistila Kliská.

Ministerstvo zdravotníctva SR nariadilo fakultným, univerzitným a všeobecným okresným nemocniciam, ktoré sú v zozname subjektov hospodárskej mobilizácie, poskytovať pacientom len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Rezort upozorňuje, že počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň sa blíži k hranici 3000.