Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Univerzita Komenského pripravuje pre stredné školy dva prednáškové dni

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Mladí študenti sa dozvedia napríklad, čo má spoločné mikrovlnka a röntgen, aký je význam pravidelnej pohybovej aktivity, ale bližšie spoznajú aj evolúciu konfliktu medzi pohlaviami.

Bratislava 22. mája (TASR) - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave pripravuje pre stredné školy dva prednáškové dni. V utorok (23. 5.) a v pondelok (29. 5.) počas maturitných týždňov môžu tí, ktorí práve nematurujú, zažiť vysokú školu na vlastnej koži. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Podujatie sa začne od 8.30 h v Moyzesovej sieni na Filozofickej fakulte UK a v Amfiteátri Právnickej fakulty UK. V prvý deň podujatia sú pripravené témy z oblasti fyziky, medicíny, farmácie, chémie či etiky. Mladí študenti sa dozvedia napríklad, čo má spoločné mikrovlnka a röntgen, aký je význam pravidelnej pohybovej aktivity, ale bližšie spoznajú aj evolúciu konfliktu medzi pohlaviami.

O týždeň v pondelok budú pre záujemcov k dispozícii prednášky z pedagogiky, verejnej politiky, práva či umelej inteligencie.

Vo vestibule univerzity v stánkoch fakúlt sa môžu nerozhodní študenti poradiť ohľadom štúdia. "Univerzita už ôsmy rok týmto spôsobom otvára priestory pre mladých ľudí so záujmom o vzdelávanie. Som rád, že najväčšia univerzita môže prispieť k vzbudeniu záujmu o určitý odbor vďaka našim prednášajúcim," dodal rektor UK Marek Števček.