Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Univerzita tvrdí, že miestnosť maďarskému výboru len prenajala

Výjazdové zasadnutie výboru maďarského parlamentu pre spolupatričnosť 27. júna 2012 na pôde komárňanskej Univerzity Jána Selyeho. Foto: TASR/Ladislav Vallach

"Univerzita, ako najväčšia vzdelávacia inštitúcia v meste, len prenajímala jednu rokovaciu miestnosť za poplatok," zdôraznila asistentka rektora Piroska Zakar.

Komárno 28. júna (TASR) - Univerzita J. Selyeho v Komárne ani rektor univerzity s obsahovou náplňou výjazdového zasadnutia výboru maďarského parlamentu pre spolupatričnosť nemá žiadny formálny ani neformálny vzťah. Pre TASR to uviedla asistentka rektora Piroska Zakar.

"V niektorých médiách sa objavila správa, že situáciu Maďarov žijúcich na Slovensku vo svojom prejave o.i. zhodnotí aj rektor Univerzity J. Selyeho János Tóth. Rektor univerzity nehodnotil na tomto zasadnutí situáciu Maďarov žijúcich na Slovensku. Na zasadnutí výboru sa nezúčastnil," zdôraznila Zakar s tým, že parlamentný výbor už tradične zasadá na územiach s početnou maďarskou menšinou, preto si za miesto svojho zasadnutia zvolil tentoraz Komárno. "Univerzita, ako najväčšia vzdelávacia inštitúcia v meste, len prenajímala jednu rokovaciu miestnosť za poplatok," zdôraznila Zakar.