Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Lekár vystavil falošný očkovací preukaz, UNLP podá trestné oznamenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pacient v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura sa k falzifikátu priznal po tom, čo sa zhoršil jeho zdravotný stav.

Košice 1. decembra (TASR) – Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice sa rozhodla podať trestné oznámenie v súvislosti s falošným potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. Podľa medializovaných informácií mal pacientovi vystaviť falošný očkovací preukaz lekár.

"Medializované informácie o falšovaní potvrdenia o očkovaní hospitalizovaného pacienta boli predmetom vnútorného šetrenia UNLP. Existuje vysoká pravdepodobnosť, že informácie, ktoré odzneli v médiách, sú dôvodné," uviedla v stanovisku.

Potvrdila tiež, že zdravotný stav pacienta sa zlepšil. "Naši zdravotníci poskytujú zdravotnú starostlivosť všetkým pacientom rovnako, bez ohľadu na to, či sú očkovaní alebo nie," doplnila Krišková.

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová pre TASR povedala, že v súvislosti s uvedeným prípadom úzko spolupracujú s vedením nemocnice a preverujú hodnovernosť medializovaných informácií. "V prípade, že sa informácie o protiprávnom konaní potvrdia, polícia udalosť dôkladne zadokumentuje a bude postupovať zákonom upraveným spôsobom," vysvetlila s tým, že bližšie informácie bude možné poskytnúť až na základe zistených skutočností.

Pacient hospitalizovaný v UNLP mal podľa medializovaných informácií doklad o očkovaní dvomi dávkami. K tomu, že ide o falzifikát vystavený konkrétnym lekárom, sa priznal po tom, ako sa jeho zdravotný stav zhoršil.