Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

UPJŠ otvorila akademický rok aj vynovené časti Prírodovedeckej fakulty

Snímka zo Slávnostného otvorenia akademického roka 2022/2023 na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach 19. septembra 2022. Foto: TASR - František Iván

Súčasťou slávnostného otvorenia akademického roka 2022/2023 boli aj predstavenia nových profesorov či docentov, ako i odovzdávanie Cien rektora.

Košice 19. septembra (TASR) - Univerzita Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach v pondelok slávnostne otvorila nový akademický rok aj zrekonštruované výučbové priestory Prírodovedeckej fakulty (PF) na Jesennej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Laura Hoľanová.

Rekonštrukcia stála 2.585.000 eur. Pozostávala zo zateplenia objektu, zateplenia strechy a stavebných úprav vnútorných priestorov. S prácami začali v decembri 2020. "Výsledkom približne ročnej rekonštrukcie sa docielilo, že budova spĺňa minimálnu požiadavku na energetickú hospodárnosť a po významnej obnove sa zatriedila do energetickej triedy A1 pre globálny ukazovateľ – primárna energia," uviedla.

V rámci rekonštrukcie zrenovovali aj jedáleň a kuchyňu. "Z hľadiska stavebno-technického riešenia boli zrealizované výmeny nášľapných vrstiev podláh, podhľadov a dverí. Všetky interiérové priestory boli vymaľované a nanovo omietnuté," spresnila s tým, že vymenili aj radiátory, vodovodné, kanalizačné či slaboprúdové rozvody. Okrem iného pribudol tiež bezbariérový prístup do budovy i sociálne zariadenie pre imobilných.

Na snímke študenti pred Lekárskou fakultou UPJŠ počas Slávnostného otvorenia akademického roka 2022/2023 na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach 19. septembra 2022.
Foto: TASR - František Iván


Hoľanová pre TASR povedala, že UPJŠ aktuálne eviduje 7000 zapísaných študentov. Súčasťou slávnostného otvorenia akademického roka 2022/2023 boli aj predstavenia nových profesorov či docentov, ako i odovzdávanie Cien rektora. Celodenný program zakončia Diskusným fórom profesorov.